Juhfark
Popis produktu a parametre
Popis produktu
Polovica hrozna fermentovala na šupkách. Následne víno zrelo v dubových sudoch. Druhá časť spracovaná metódou "hamburger". Do nakvášacej nádoby boli postupne vkladané 3 rôzne formy spracovávaného hrozna. Prvá časť približne 10 až 15% bola nohami šľapané hrozno, druhá časť s objemom niečo nad 50% predstavovala celé strapce a poslednú časť tvorili odstopkované bobule. Všetky tri vrstvy spolu fermetovali 2 týždne. Po jemnom lisovaní víno zrelo mesiacoch v dubovom sude. Víno po zcelení bolo bez čírenia či filtrácie. Fermentácia vlastné kvasinky, produkované tradičnou metódou bez použitia enzýmov a iných prídavných látok, plnené s minimálnou dávkou síry. Žiarivá slamovožltá farba so zlatistými odleskami, s jemným filtrom typickým pre nefiltrované biele vína macerujúce na šupkách. Expresívna, až nečakane elegantná vôňa s tónmi zrelých jabĺk, lúčnych kvetov, čaju spolu s dotykmi korenia a minerálov. V ústach bohatosť citrusov a bieleho ovocia v kombinácii s jemným trieslom, príjemnou osviežujúcou kyselinkou a príznačnou mužlanskou mineralitou. Vynikajúca piteľnosť, dlhý záver plný šťavnatého ovocia.
Odporúčaná teplota konzumácie: 8°C - 10°C