Výber nášho someliéra
Gabriel Kollár
Váš
profesionálny sommelier
Absolvent Hotelovej akadémie v Nových Zámkoch, kde som sa prvýkrát zoznámil s povolaním sommeliéra. Počas štúdia som súťažil najprv na juniorských a neskôr aj seniorských súťažiach. Hneď prvú súťaž ako dospelý som vyhral a v roku 2010 som prvýkrát reprezentoval Slovensko na ME vo Francúzsku. Po tejto skúsenosti som sa zoznámil s profesionálmi so zahraničia a už vtedy som vedel, že raz pôjdem do zahraničia. Preto som v roku 2013 sa rozhodol vycestovať na rok do Londýna, kde som si obohatil vedomosti v Court of Mastersommeliers. V roku 2016 som bol vyhláseným sommeliérom roka na Slovensku a zároveň som ako prvý Slovák sa dostal do semifinále národnej súťaže v Anglicku. Napokon som v Londýne strávil krásnych 5 rokov v skupine Gordona Ramsayho a po návrate domov som naštartoval svoje štúdium na diplomovom štúdiu Wine and Spirits Education Trust v susednom Ruste. A v neposlednom rade som tu pre vás na stránke vinujeme.sk
Sommeliér odporúča na tento týždeň:
Ferrari Maximum Blanc de Blancs Brut
Legendárne šumivé víno výrobené 100% z odrody Chardonnay, tradičnou metódou predĺženým vyzrievaním vo fľaši po dobu 30 mesiacov. Elegantné šumivé víno so sviežou kyselinkou a krémovou textúrou. Ideálne k špecialitám z grilu, ako aj k pozeraniu Formuly 1.
https://vinujeme.sk/c/sekt/maximum-blanc-de-blancs-brut-doc