Červené víno Sangiovese
Sangiovese, najdôležitejšia červená odroda Talianska, je symbolom vinárskeho regiónu Toskánsko a základom ikonických vín ako Chianti či Brunello di Montalcino. Toto víno zaujme svojou vyváženou chuťou, stredným telom a charakteristickými tónmi červeného ovocia a korenistými podtónmi. Čítať viac...
Názov Sangiovese pochádza z latinského „sanguis Jovis“, čo znamená „Jupiterova krv“, a odráža jeho historický význam v talianskom vinárstve. Víno z tejto odrody má typicky tóny čerešní, malín, brusníc, ale aj náznaky tabaku, kože a sušených bylín. Zrením v dubových sudoch získava na hĺbke a pridávajú sa k nemu jemné tóny vanilky, čokolády či dymu. Sangiovese je mimoriadne univerzálne a skvele sa hodí k talianskej kuchyni. Výborne dopĺňa pokrmy ako paradajkové cestoviny, lasagne, pizza, ale aj grilované mäsá a vyzreté syry, ako je pecorino. Vína založené na Sangiovese môžu byť ľahké a svieže, ideálne na bežné večere, alebo robustné a komplexné, ako Brunello di Montalcino, vhodné na výnimočné príležitosti. Objavte Sangiovese – víno, ktoré je dokonalým odrazom talianskeho remesla, tradície a lásky k vínu. Nechajte sa uniesť jeho harmóniou chutí a užite si každý dúšok, ktorý vás prenesie do srdca slnečného Toskánska.