Ferrari Trento: Talianská Elegancia v pohári

Ferrari Trento: Talianska Elegancia v Pohári

Ferrari Metodo Classico je jedným z najvýznamnejších vín produkovaných talianskym vinárstvom Ferrari. Toto prestížne šumivé víno je vyrábané tradičnou metódou druhotného kvasenia vo fľaši, známou tiež ako metóda champenoise, ktorá je typická pre výrobu šampanského.

 

 

Vinárstvo Ferrari bolo založené v roku 1902 v Trente, v oblasti Trentino-Alto Adige, a odvtedy sa stalo synonymom pre kvalitu a eleganciu. Ferrari Metodo Classico je výsledkom starostlivej práce a oddanosti rodiny Lunelli, ktorá vinárstvo vedie.

Hrozno použité na výrobu tohto šumivého vína pochádza z viníc položených vysoko v Alpách, kde chladné podnebie a unikátne pôdne podmienky prispievajú k jeho charakteristickému osviežujúcemu a komplexnému profilu. Ferrari Metodo Classico je vyrábané prevažne z odrody Chardonnay, ktorá vínu dodáva jemnosť, eleganciu a delikátnu arómu bielych kvetov, jabĺk a citrusov. Niektoré varianty môžu obsahovať aj malé množstvo odrody Pinot Noir, ktorá pridáva hĺbku a štruktúru.

Víno je po prvotnom kvasení fľaškované a podrobené druhotnému kvaseniu, ktoré trvá minimálne 24 mesiacov, avšak u prémiových variantov môže dosahovať aj dlhšiu dobu zrenia. Tento proces vytvára jemné a perzistentné bublinky, ktoré sú charakteristické pre Ferrari Metodo Classico.

Výsledkom je víno s brilantnou svetlou farbou, elegantnou penou a komplexnou arómou, ktorá zahŕňa tóny zrelého ovocia, kvetov a často aj náznak pečiva či briošky. Na podnebí je Ferrari Metodo Classico osviežujúce, harmonické a vyvážené, s dlhým a príjemným záverom.

Ferrari Metodo Classico je ideálnou voľbou pre slávnostné príležitosti, aperitívy alebo ako doplnok k rôznym pokrmom, vrátane morských plodov, ľahkých predjedál a vybraných syrov. Je to víno, ktoré svojím charakterom a kvalitou zaručuje výnimočný zážitok.