Billecart-Salmon: Viac ako 200 rokov histórie v rukách jednej rodiny

Billecart-Salmon: Viac ako 200 rokov histórie v rukách jednej rodiny

 

Keď hovoríme o šampanskom, nie je možné obísť značku, ktorá sa stala synonymom pre eleganciu a tradíciu - Billecart-Salmon.

Táto rodinná vináreň, založená v roku 1818 Nicolasom Françoisom Billecartom a jeho manželkou Elisabeth Salmon, patrí medzi najuznávanejšie domy v regióne Champagne. História Plná Vášne Vináreň Billecart-Salmon si zachováva rodinný charakter už sedem generácií. Každá generácia prináša novú energiu a odhodlanie, aby udržala vysoké štandardy a inovácie vo výrobe šampanského.

Tajomstvo ich úspechu spočíva v kombinácii tradičných postupov a moderných technológií, čo umožňuje vytvárať vína s jedinečným charakterom a sofistikovanosťou. Výrobný Proces Jedným z kľúčových aspektov výroby šampanského Billecart-Salmon je dôraz na kvalitu surovín. Vinárstvo vlastní niekoľko vynikajúcich viníc, ktoré sú starostlivo ošetrované s ohľadom na ekologické princípy. Hrozno je ručne zberané a starostlivo triedené, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita základného vína. Fermentácia prebieha v nízkych teplotách, čo umožňuje zachovať sviežosť a ovocný charakter vína. Po sekundárnej fermentácii, ktorá prebieha vo fľašiach, vína zrejú niekoľko rokov na kaloch, čo im dodáva komplexnosť a jemné perlenie.

Medzi Ikonické Vína najznámejšie cuvée patrí Billecart-Salmon Brut Réserve, ktoré vyniká jemnou perlážou a harmóniou chutí. Toto šampanské je skvelým spoločníkom pri každej príležitosti, od slávnostných prípitkov po gurmánske večere. Ďalším skvostom je Billecart-Salmon Rosé, ktoré očarí svojou jemnou ružovou farbou a delikátnymi tónmi červeného ovocia. Billecart-Salmon je vinárstvo, ktoré si získalo srdce milovníkov šampanského po celom svete. Ich šampanské nie sú len nápojom, ale zážitkom, ktorý oslavuje eleganciu, tradíciu a inováciu. Pokiaľ hľadáte dokonalé šampanské pre výnimočné okamihy, Billecart-Salmon je tou správnou voľbou.

Na zdravie!